Ingrediënten
- 125 gr gedroogd fruit (bv abrikozen of rozijntjes)
- 150 gr noten (bv hazelnoten, pecans, cashews) eventjes geweekt
- 50 gr zaden/pitten (bv pompoenpitten, lijnzaad)
- 100 gr amandelmeel
- 2 eetl chia zaadjes
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 60 ml esdoornsiroop of honing
- 2 eieren
- ¼ theel Keltisch zeezout (fijn)
- 1 eetl vanille-extract
- Evt chocolade chips of cacaonibs
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Doe de noten, zaden, gedroogd fruit, amandelmeel en chiazaadjes in een keukenmachine en puls tot je een grof mengsel krijgt.
- Meng de kokosolie, honing, eieren, zeezout en vanille-extract erdoor en mix goed door elkaar.
- Haal uit de keukenmachine en meng daarna eventueel de chocolatechips of cacaonibs erdoorheen.
- Druk het mengsel in een ingevette browniebakvorm (of een ovenschaal) en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
- Na het afkoelen in repen snijden en luchtdicht bewaren