Recept: Romige Pompoen-Wortel-zoete aardappel soep

Romige pompoen-wortel-zoete aardappelsoep

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 middelgrote winterpenen in vrij dunne plakjes
  • 1 middelgrote oranje zoete aardappel
  • 1 ui – kleingesneden
  • 1 1/2 biologisch bouillonblokjes (zonder gist)
  • 2 eetlepel olijfolie of 1 eetlepel kokosolie om te bakken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel curcumapoeder
  • 1 à 2 theelepels komijnzaadjes
  • ca. 750 ml water
  • ca. 100 ml kokosmelk
  • eventueel zout en peper
  • Verder nodig: blender of staafmixer

Bereiding

  • Verhit de olie en bak eerst de ui kort aan, samen met de specerijen.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en bak ongeveer 3 minuten op niet te hoog vuur.
  • Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg water tot de groenten net onderstaan.
  • Kook de groenten in ongeveer 20 á 25 minuten goed gaar.
  • Pureer de soep en voeg daarna de kokosmelk toe en roer goed door.

Mocht de soep nog te dik zijn, voeg nog een beetje water toe en zo nodig wat extra bouillonpoeder en/of peper en zout.

Eet smakelijk!