Recept: Mueslirepen

Ingrediënten

  • 125 gr gedroogd fruit (bv abrikozen of rozijntjes)
  • 150 gr noten (bv hazelnoten, pecans, cashews) eventjes geweekt
  • 50 gr zaden/pitten (bv pompoenpitten, lijnzaad)
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 eetl chia zaadjes
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 60 ml esdoornsiroop of honing
  • 2 eieren
  • ¼ theel Keltisch zeezout (fijn)
  • 1 eetl vanille-extract
  • Evt chocolade chips of cacaonibs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Doe de noten, zaden, gedroogd fruit, amandelmeel en chiazaadjes in een keukenmachine en puls tot je een grof mengsel krijgt.
  3. Meng de kokosolie, honing, eieren, zeezout en vanille-extract erdoor en mix goed door elkaar.
  4. Haal uit de keukenmachine en meng daarna eventueel de chocolatechips of cacaonibs erdoorheen.
  5. Druk het mengsel in een ingevette browniebakvorm (of een ovenschaal) en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  6. Na het afkoelen in repen snijden en luchtdicht bewaren